Waarom Linneman


Waarom oogmeting en prismabrillen bij Linneman?

 

Onze primaire meting gebeurt met infrarood en lasers, met de z.g.n. Wave Front technologie. Oogmetingen worden conventioneel over twee assen ( X en Y ) gemeten. De ene as is de sferische sterkte ( min of plus) en de andere de cilindrische waarde. Met bovengenoemde technologie meten wij over 141 assen, waardoor we een 3 D beeld creëren. Met de oculaire cornea coördinaten kunnen wij met rekenmodellen van Zernike een optimale refractie doen, waardoor b.v. slecht zien in het donker, nog wazig zien na een X/Y refractie soms tot 30 % verbetering geeft. Daarbij zijn correcties in het kleurbeeld aangebracht, waardoor gekleurde dyslexiebrillen niet nodig zijn.


Om prisma's zo optimaal mogelijk te kunnen aanpassen, hebben wij samen met Carl Zeiss apparatuur ontwikkeld waardoor wij prisma's met minimaal factor 10 zuiverder kunnen aanpassen. Door niet deskundige aanpassing worden bijna altijd te veel prisma's aangemeten, hetgeen kan leiden tot serieuze oogproblemen.


Zeer regelmatige nacontroles zijn vooral bij kinderen in de groei noodzakelijk. Door schedelgroei gaan de ogen verder uit elkaar staan. Wanneer de pupildistantie niet gecorrigeerd wordt, kunnen de glazen, ook bij niet-prismabrillen, een ongewenste prismatische werking hebben die b.v. de concentratie negatief beïnvloedt. Wij controleren kinderen hier halfjaarlijks op. De eerste controle na de eerste prisma aanpassing is binnen 2 maanden.


Onze refractieruimte is optimaal ingericht. Voor een goede refractie is de afstand tussen cliënt en het optotypenscherm van groot belang. Vaak wordt gebruik gemaakt van een spiegel om tot de goede afstand te komen van minimaal 6 meter. De kans op ongewenste accomodatie is daarbij groot. Wij werken op 8 meter. Tevens kunnen wij een gezichtsveldonderzoek doen en oogdrukmeting.


Innovatie binnen ons vakgebied volgen wij op de voet. Door onze aanpasmethodiek lijken de conventionele aanpastechnieken, als Maddox en de toepassing van plakprisma's op brillenglazen ( vaak door orthoptisten voorgeschreven) welhaast een hunebedmethode.


Heeft u vragen of wilt U een afspraak maken, neem dan contact op via: 050-313 41 89

Powered by webXpress