Prismabril en whiplash en klachten na trauma's


Prismabril en whiplash en klachten na trauma's


Whiplash wordt als term gebruikt voor een nekletsel waarbij het hoofd een plotselinge beweging naar voren, achteren of zijwaarts heeft gemaakt. Vaak is dit veroorzaakt door een kop-staart botsing, maar ook kan het letsel veroorzaakt zijn door een ongeval bij het sporten of een val.


Behalve nekklachten is er ook een veelheid aan andere klachten, o.a.: vermoeidheid, concentratiestoornissen, cognitieve problemen ( lezen, schrijven, spreken, rekenen), oogklachten, duizeligheid, hoofdpijn.


Het is vaak moeilijk vast te stellen wat precies beschadigd is. Mogelijk is dat ook het ruggenmerg en de hersenen beschadigd zijn. Er is vaak geen aantoonbare hersenbeschadiging, terwijl veel klachten wel daarmee in verband gebracht kunnen worden. Het is mogelijk dat door de plotselinge heftige beweging ook de hersenstam als het ware gelicht wordt, waardoor ook de oogzenuwen die daar verbinding mee hebben, beschadigd zijn.


Ook kunnen bovenstaande klachten optreden na andere trauma's b.v. hersenschudding


In een uitgebreide oogmeting waarin de oogklachten, hoofdpijn, duizeligheid, cognitieve- en concentratieproblemen betrokken worden, kan vastgesteld worden of een speciale prisma aanpassing kan helpen.


Heeft u vragen of wilt U een afspraak maken, neem dan contact op via: 050-313 41 89

Powered by webXpress